Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Διακοπές στη Σκόπελο – Κορυφαία Αξιοθέατα

Επισκεφθείτε την Σκόπελο και γνωρίστε τα υπέροχα αξιοθέατα της. Θα σας μείνουν αξέχαστα!

Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη στο Καστρί

Ο Αϊ Γιάννης στο Καστρί αποτελεί ένα αξιοθέατο που κανείς δεν πρέπει να χάσει όταν επισκεφτεί τη Σκόπελο. Είναι γνωστό και ως το εκκλησάκι του Mamma Mia.

Λίγο πριν φτάσετε στο χωριό της Γλώσσας, στο δεξί σας χέρι, θα δείτε το δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι. Βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου που για να φτάσετε ως εκεί θα χρειαστεί να ανέβετε 106 περίπου σκαλιά. Μην σκεφτείτε να το αποφύγετε γιατί η υπέροχη θέα από ψηλά θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!

Σύμφωνα με τη παράδοση κάποιος ψαράς, κάτοικος της Γλώσσας, καθώς γυρνούσε από το ψάρεμα παρατηρούσε  ένα φως στη κορυφή του βράχου. Ένα βράδυ λοιπόν, είδε στον ύπνο του μια γυναίκα. Του αποκάλυψε ότι σε εκείνη την κορυφή όπου έβλεπε καθημερινά το φως, υπήρχε μια εικόνα. Έτσι ο ψαράς επηρεασμένος από το όνειρο ανέβηκε στην κορυφή του βουνού. Εκεί βρήκε την εικόνα του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου. Την πήρε από εκείνο το σημείο και τη μετέφερε σε ένα άλλο η εικόνα όμως γύρισε πίσω στην αρχική της θέση. Έτσι λοιπόν στο σημείο αυτό χτίστηκε το εκκλησάκι που οι κάτοικοι τιμούν και γιορτάζουν στις 29 Αυγούστου.

Στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη στο Καστρί γυρίστηκε η γνωστή σκηνή του κινηματογραφικού γάμου Mamma Mia. Έπειτα από την προβολή της ταινίας (2007-2008) η περιοχή έγινε δημοφιλής. Με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να ταξιδεύουν απ` όλον τον κόσμο στο μέρος αυτό για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.

 

Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου

Η Σκόπελος αποτελεί ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Εάν λοιπόν κάποιος επιθυμεί να πάρει μια γεύση από τη παράδοση του θα πρέπει να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο στη Χώρα της Σκοπέλου.  Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το μουσείο δωρίθηκε το 1991 από την οικογένεια Νικολαΐδη στο Δήμο του νησιού.

Το Λαογραφικό Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 1992. Με συγκίνηση και αγάπη οι γιαγιάδες προσέφεραν απλόχερα κεντήματα και πολλά άλλα αντικείμενα που αποτελούν το υλικό των συλλογών στο Μουσείο.

Στο εσωτερικό του θα δείτε πως ήταν διακοσμημένα τα σπίτια τις παλαιότερες εποχές. Επίσης, υπάρχει και μια τεράστια συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές και κεντήματα που στολίζουν κάθε χώρο. Επιπλέον θα παρατηρήσετε μεμονωμένα αντικείμενα φτιαγμένα με μεράκι από τους τεχνίτες του νησιού και μια εξαιρετική συλλογή κεραμικών, μαχαιριών, χειροποίητων μοντέλων πλοίων, πινάκων και άλλων έργων που γοητεύουν με την κατασκευή τους.

Το Σπίτι – Μουσείο του Παύλου Νιρβάνα

Πλάι στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού της Σκοπέλου βρίσκεται το Σπίτι – Μουσείο του Παύλου Νιρβάνα. Ένα μοναδικό αξιοθέατο στο οποίο παρουσιάζονται δείγματα της Τοπικής Σκοπελίτικης Λαϊκής Αρχιτεκτονικής, “Μακεδονικού Τύπου” με θέα την αμφιθεατρική χώρα και το γραφικό λιμάνι της Σκοπέλου.  Το σπίτι του Παύλου Νιρβάνα έχει μετατραπεί σε Μουσείο Ιστορίας της Σκοπέλου από το 2018.

Αρχοντικό Βακράτσα

Το αρχοντικό του Βακράτσα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Σκοπέλου. Στεγάζεται σε αρχοντικό του 18ου αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, εκθέτοντας ιατρικά όργανα, βιβλία, ρούχα και έπιπλα της εποχής, ενώ αποτελεί παράθυρο στην καθημερινή ζωή της Ελλάδας τον 19ο αιώνα.

Το αρχοντικό, το οποίο έγινε δωρεά στον Δήμο Σκοπέλου, παραμένει αμετάβλητο στην πάροδο του χρόνου, μεταφέροντας τον επισκέπτη πίσω στην ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα του νησιού.

Επίσης, στην εντυπωσιακή αυλή με τον χαρακτηριστικό φοίνικα πραγματοποιούνται συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σεντούκια

Στην κορυφή του λόφου της Καρυάς, στο πιο ψηλό σημείο του νησιού, βρίσκονται οι εντυπωσιακοί αρχαίοι τάφοι των βασιλιάδων και των πειρατών, γνωστοί ως Σεντούκια. Προκειμένου να φτάσετε εκεί θα ακολουθήσετε το δρόμο προς τη Καρυά όπου μετά από κάποιο σημείο θα συνεχίσετε με τα πόδια ακολουθώντας τα κόκκινα σημάδια που βρίσκονται στις πέτρες.

Η θέα από ψηλά είναι μοναδική καθώς περιλαμβάνει την Αλόννησο, την Σκιάθο, την Εύβοια και τα βουνά του Πηλίου.

Δεν πρέπει να τη χάσετε!

Δρακοντόσχισμα

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό βράχο που μοιάζει να είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Περιβάλλεται από τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά ενώ η πρόσβαση στην ακτή είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα.

Ωστόσο οι Σκοπελίτες υποστηρίζουν ότι κρύβεται ένας θρύλος πίσω από το περίεργο σχήμα του. Λέγεται ότι περίπου 800 χρόνια πριν, υπήρχε ένας δράκος στο νησί που σκότωνε και έτρωγε όλους τους κατοίκους. Έτσι λοιπόν το νησί έμεινε ακατοίκητο για περίπου 400 χρόνια. Ότανο έμαθε ο Άγιος Ρηγίνος αποφάσισε να τον εξολοθρεύσει. Σαν ναύτης που ήταν, ταξίδεψε μέχρι εκεί και όταν ο δράκος τον αντίκρισε φοβήθηκε και έπεσε στη θάλασσα, μην έχοντας άλλον τρόπο να σωθεί. Ο βράχος από τον οποίο πήδηξε ο δράκος σκίστηκε και έτσι η περιοχή πήρε το όνομα Δρακοντόσχισμα.

Αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου της αρχαίας Πεπαρύθου

Η Σκόπελος φημίζεται για το αρχαίο Ασκληπιείο της. Χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.χ και πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα ιερά του θεού της ιατρικής Ασκληπιού. Κατά την αρχαιότητα βρισκόταν έξω από την πόλη κοντά στη θάλασσα. Το 1961 αποκαλύφθηκαν οι τοίχοι των αρχαίων κτισμάτων. Στις ανασκαφές που ακολούθησαν ήρθαν στο φως και τμήματα κεραμικών αγγείων. Ένα όστρακο με την επιγραφή ΑΣΚΛ αποτέλεσε ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι πρόκειται για το ιερό του Ασκληπιού. Ανάμεσα στα ευρήματα του Ασκληπιείου είναι ένα κεφάλι αγάλματος κοριτσιού, ένας κορμός αγάλματος αγοριού και μία στήλη με ανάγλυφη παράσταση ανθρώπινων μορφών.

You don't have permission to register