Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Παραδοσιακά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Σκόπελο

Οι μέρες περνούν, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Σκόπελος φοράει τα γιορτινά της! Οι περισσότεροι συνδυάζουν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων με την πόλη, την έντονη κίνηση και τα εμπορικά καταστήματα…Έχει αναρωτηθεί κανείς όμως πως είναι να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα στο νησί;

Τα Χριστούγεννα στη Σκόπελο θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς ως ήρεμα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα. Αυτό το διάστημα οι ρυθμοί ζωής είναι αρκετά πιο χαλαροί και οι γιορτές έχουν έντονο το παραδοσιακό στοιχείο. Προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται και το γιορτινό κλίμα κυριαρχεί παντού!

 

Οι δρόμοι και τα σπίτια του νησιού έχουν στολιστεί με λαμπάκια δημιουργώντας έτσι μια εορταστική ατμόσφαιρα. Νοικοκυρές αρωματίζουν τους δρόμους και τα σοκάκια με τα παραδοσιακά μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις πεντανόστιμες σκοπελίτικες συνταγές τους. Τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά ξυπνούν νωρίς το πρωί και ξεχύνονται στους δρόμους για να πουν χαρούμενα τα κάλαντα.

 

Κάθε χρόνο στη παραλία του νησιού διοργανώνεται χριστουγεννιάτικο παζάρι. Ένα αγαπημένο έθιμο των μικρών καθώς έχουν την δυνατότητα να περάσουν ευχάριστες στιγμές δημιουργώντας όμορφες γιορτινές κατασκευές. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη παρουσία του Άγιου Βασίλη να τους μοιράζει δώρα και εκπλήξεις. Επιπλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς αναδεικνύοντας με αυτό το τρόπο τη ζωντανή παράδοση του νησιού.

 

Ανάλογες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν πολιτιστικά δρώμενα, τραγούδι και θέατρο διοργανώνονται και σε αρκετά χωριά της Σκοπέλου. Πάντα με την υποστήριξη του Δήμου και τη συνεργασία των πολιτιστικών κέντρων.

 

Η Κοινότητα της Γλώσσας σε συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου και τη συμμετοχή του Συλλόγου Επαγγελματιών, της εκκλησίας και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Γυμνασίου-Λυκείου διοργανώνουν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 17.30 εορταστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας.

 

 

Χειμερινές Δραστηριότητες στη Σκόπελο

 

Οι φυσιολάτρες από κοντινούς και μακρινούς τόπους εξορμούν σε πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με σήμανση μέσα από την περίφημη φύση της Σκοπέλου. Το απόγευμα χαλαρώνουν απολαμβάνοντας κάποια από τα 22 ροφήματα τσαγιού στο Στέκι του ξενοδοχείου Ρήγας. Η ποδηλασία βουνού, επίσης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σκόπελο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον οργανωμένων ομάδων αλλά και μεμονωμένων ποδηλατών.

Το Rigas Hotel της “Spyrou Skopelos Experience” είναι το ξενοδοχείο του ομίλου που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και με γιορτινή διάθεση σας προσκαλεί στη μαγευτική Σκόπελο για μια ξεχωριστή εμπειρία χριστουγεννιάτικων διακοπών. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 2106919111 ή στείλτε μας email στο: bookings@skopeloshotels.eu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Post a Comment

You don't have permission to register