Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Συμβουλές για διακοπές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η φυσική  ομορφιά, η ποικιλομορφία του περιβάλλοντος  και το ιστορικό παρελθόν της συνθέτουν έναν υπέροχο τόπο βγαλμένο από όνειρα. Το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου και οι μαγευτικές και ασφαλείς παραλίες είναι οι λόγοι που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα Ελληνικά Νησιά προσφέρουν μια αρκετά χαλαρή κουλτούρα και δίνουν έμφαση στην απόλαυση της ζωής και σε  ό, τι έχει να προσφέρει.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές σας στα Ελληνικά νησιά.

Περιήγηση στα Ελληνικά Νησιά

Μερικά από τα Ελληνικά νησιά διαθέτουν αεροδρόμια που δέχονται και διεθνείς πτήσεις για να διευκολύνουν την μεταφορά σας. (Δείτε πως θα φτάσετε αεροπορικώς στη Σκόπελο). Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε διαφορετικά νησιά και να εξερευνήσετε διάφορα μέρη της περιοχής, το αεροπλάνο δεν σας βολεύει. Ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε οικονομικά μεταξύ των νησιών είναι με πλοίο. Υπάρχει μια ποικιλία ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξυπηρετούν διαφορετικά μέρη των νησιών.  Οι τιμές και το πρόγραμμα μπορεί να ποικίλλουν δραματικά, ειδικά αν θέλετε να ταξιδέψετε εκτός της κύριας τουριστικής περιόδου. Καλό είναι να έχετε κλείσει από νωρίς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να μην τα αφήσετε για τελευταία στιγμή. 

Ο  προϋπολογισμός για το ταξίδι σας σε Ελληνικό νησί

Ο προϋπολογισμός για το ταξίδι σας σε ένα Ελληνικό νησί ποικίλλει. Παίζει ρόλο το πού θέλετε να μείνετε και αν θα ψάχνετε για φαγητό και ποτό σε κορυφαία καταλύματα. Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές τείνουν να αυξάνονται στα μεγαλύτερα θέρετρα και προορισμούς, ιδιαίτερα στην περίοδο αιχμής. Θα χρειαστείτε επίσης προϋπολογισμό για δραστηριότητες, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε εκδρομές στα θαλάσσια πάρκα (όπως των Βόρειων Σποράδων), στις καλύτερες παραλίες ή να εξερευνήσετε τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία.

Φάτε και πιείτε σαν ντόπιος

Μπορείτε να περιμένετε άφθονο καλό φαγητό και ποτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας! Το φαγητό είναι πάντα μια απλή υπόθεση στην Ελλάδα. Προσέξτε τα εστιατόρια στα οποία οι ντόπιοι γευματίζουν καθώς το φαγητό θα είναι πολύ καλύτερο. Απλώς θυμηθείτε ότι οι Έλληνες τρώνε αργά – συχνά μετά τις 10 μ.μ. Στην ελληνική κουζίνα θα βρείτε  πολλά πιάτα για χορτοφάγους, αλλά και ποικιλίες κρεάτων και ψαριών.  Στην πραγματικότητα, η μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές στον κόσμο. Ζητήστε τοπικό βαρελίσιο κρασί ή δοκιμάστε ούζο ή τσίπουρο για να συνοδέψετε το φαγητό σας.

Ποια μέρα να ταξιδέψω προς τα Ελληνικά νησιά;

Καλύτερα είναι το καλοκαίρι  να μην επιλέξετε την Κυριακή για να ταξιδέψετε. Αν δεν είναι ένα μεγάλο αεροδρόμιο, θα υπάρχει μεγάλη κίνηση και είναι πολύ πιθανό  να ταλαιπωρηθείτε.  Το ίδιο ισχύει και αν είναι να ταξιδέψετε με καράβι. Ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού και η πιθανή καθυστέρηση από τον πολύ κόσμο θα σας χαλάσουν την διάθεση.  

Τι ρούχα χρειάζομαι για την Ελλάδα το καλοκαίρι;

Επιλέξτε ελαφριά υφάσματα που πλένονται εύκολα και στεγνώνουν γρήγορα και αποφύγετε τα σκούρα χρώματα. Δεν θέλετε να φοράτε μαύρο μπλουζάκι στον μεσημεριανό ήλιο. Απαραίτητα είναι τα παπούτσια για περπάτημα σε περίπτωση που θέλετε να  περιηγηθείτε στο νησί. Αν είστε γυναίκα θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι δύσκολο να περπατήσετε στους λιθόστρωτους δρόμους των ελληνικών νησιών. Οπότε αφήστε τα τακούνια σας στο σπίτι και πάρτε άνετα, αντιολισθητικά παπούτσια και ένα ζευγάρι σαγιονάρες για την παραλία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρετε πολλά ρούχα, καθώς δεν θα τα χρειαστείτε. (Δείτε τον καιρό στη Σκόπελο)

Ποια περίοδο να επιλέξω για να ταξιδέψω στην Ελλάδα;

Θέλετε να επισκεφτείτε τις αμέτρητες παραλίες και σας αρέσει ο  ζεστός καιρός; Τότε η κατάλληλη περίοδος είναι από τον  Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη μεριά, για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, πεζοπορία και εξερεύνηση η καλύτερη εποχή είναι από τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Ιουνίου και από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Νοεμβρίου. Το ξενοδοχείο Rigas Hotel στη Σκόπελο είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο για να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Τι πρέπει να κάνω όταν αλλάζω χρήματα στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το Ευρώ από το 2002. Εάν προέρχεστε από χώρα εκτός της Ευρωζώνης, μπορείτε να αλλάξετε χρήματα στη χώρα σας ή να χρησιμοποιήσετε ΑΤΜ στην Ελλάδα. Πριν από το ταξίδι σας, ρωτήστε την τράπεζά σας τι χρεώνουν για τα τέλη μετατροπής νομίσματος. Ορισμένες τράπεζες χρεώνουν 0%, αλλά άλλες τράπεζες χρεώνουν 3% ή και περισσότερο.  Ωστόσο, οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα εμπορικά σημεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

 

Οποιοσδήποτε τύπος ταξιδιώτη κι αν είστε, δεν θα απογοητευτείτε από το ταξίδι σας στην Ελλάδα. Είτε σας αρέσουν οι παραλίες είτε τα βουνά, ο χειμώνας ή το καλοκαίρι, χαλάρωση ή πάρτι, το ταξίδι στην Ελλάδα θα είναι η καλύτερη επιλογή για διακοπές.  Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Από το σύνολο αυτών των νησιών μόνον τα 117 κατοικούνται. Από αυτά, μόνον τα 79 έχουν πληθυσμό άνω από 100 κατοίκους και μόλις 53 άνω από 1.000.

You don't have permission to register