Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Ο καιρός στη Σκόπελο

Η Σκόπελος χαρακτηρίζεται ως  το πιο πράσινο νησί της  Ελλάδας και ο επισκέπτης απολαμβάνει  ένα μικρό παράδεισο.

Καταπράσινη σε γαλάζιο φόντο εντυπωσιάζει με τον πλούτο της φύσης της και από τα πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της επιφάνειά της.   Για αυτό τον λόγο στις  5/7/1997 ανακηρύχθηκε επίσημα ως “πράσινο και γαλάζιο νησί” από το Διεθνή Οργανισμό Βιοπολιτικής.

Τι κλίμα έχει η Σκόπελος;

Το κλίμα της Σκοπέλου  μπορεί να χαρακτηριστεί ως ήπιο και ανήκει στον Μεσογειακό τύπο. Έχει ξηρά καλοκαίρια και βροχερούς χειμώνες. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 20°C, ενώ η μέση ετήσια τιμή των βροχοπτώσεων είναι 749 χιλιοστά.

Πως είναι ο καιρός στη Σκόπελο την Άνοιξη και το Καλοκαίρι;

Τον Μάρτιο,  στην αρχή της άνοιξης οι ψυχρές εισβολές από τα Βαλκάνια δημιουργούν ισχυρούς βόρειους – βορειοανατολικούς ανέμους. Στο τέλος της άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού (Μάιο – Ιούνιο) γενικά οι άνεμοι είναι ασθενείς. Το απόγευμα πνέουν τοπικές αύρες,  ενώ από τα μέσα του καλοκαιριού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αρχίζουν να πνέουν τα μελτέμια. Τα μελτέμια είναι ΒΑ άνεμοι που ενισχύονται το μεσημέρι – απόγευμα και εξασθενούν το βράδυ.

Το καλοκαίρι στη Σκόπελο είναι ξηρό και θερμό. Ωστόσο λόγω των πυκνών δασών που έχει το νησί, η ζέστη δεν είναι ανυπόφορη, εκτός από λίγες εξαιρέσεις.  Το καλοκαίρι δεν θα είναι περίεργο αν συναντήσετε 1-2 σύντομες μπόρες. Δεν είναι όμως λόγος να σας χαλάσει η διάθεση. Αντιθέτως, οι μπόρες θα δροσίσουν οπωσδήποτε την κάψα του καλοκαιριού και θα ξεπλύνουν τα πευκοδάση της. Η τιμή βροχοπτώσεων το καλοκαίρι δεν ξεπερνάει τα 11mm.

Πιο ζεστοί μήνες στη Σκόπελο θεωρούνται ο Αύγουστος και ο Ιούλιος με τον δεύτερο να είναι επίσης και ο πιο ξηρός μηνάς του χρόνου.  Τον Ιούλιο στη Σκόπελο η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία είναι 33℃ ενώ η μέση ελάχιστη είναι 20℃.  Τις πολύ ζεστές μέρες η θερμορασία μπορεί να φτάσεις έως τους 41℃.  

Μάρτιος Απρίλιος Μάιος
Ημερήσια Θερμοκρασία 17℃ 20℃ 23℃
Θερμοκρασία Νύχτας 12℃ 14℃ 17℃

 

Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Ημερήσια Θερμοκρασία 27℃      29℃ 29℃
Θερμοκρασία Νύχτας 22℃ 24℃ 25℃

Ο Χειμώνας  και το Φθινόπωρο στη Σκόπελο

Το φθινόπωρο στη Σκόπελο θεωρείται δροσερό και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 27 βαθμούς. Από τον Σεπτέμβριο έως τον  Οκτώβριο τα μελτέμια σταδιακά εξασθενούν και οι άνεμοι είναι ασθενείς. Προς το τέλος του φθινοπώρου οι πρώτες ψυχρές εισβολές και οι βόρειοι άνεμοι προαγγέλλουν τον χειμώνα. Η τιμή βροχοπτώσεων το φθινόπωρο φτάνεις έως τα 11mm την ημέρα.

Ο χειμώνας στη Σκόπελο είναι μέτριος και βροχερός. Η τιμή βροχοπτώσεων ξεπερνάει τα 100mm. Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος θεωρούνται οι πιο υγροί μήνες ενώ ο δεύτερος είναι και ο πιο ψυχρός. Τον Ιανουάριο η μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι 12℃ ενώ τις ψυχρές νύχτες μπορεί να φτάσει στους 0℃. Στη Σκόπελο χιονίζει σπάνια. Όταν όμως αυτό συμβεί το θέαμα είναι μοναδικό καθώς το χιόνι καλύπτει μέχρι και τις ακρογιαλιές.

Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος
Ημερήσια Θερμοκρασία 27℃ 21℃ 19℃
Θερμοκρασία Νύχτας 22℃ 17℃ 14℃

 

Δεκέμβριος Ιανουάριος Φεβρουάριος
Ημερήσια Θερμοκρασία 15℃ 13℃ 16℃
Θερμοκρασία Νύχτας 10℃ 8℃ 11℃

Τι πρέπει να  προσέξετε σχετικά με τους ανέμους της Σκοπέλου

Ο καιρός στην Σκόπελο επηρεάζει αρκετά την περιοχή πριν την είσοδο στο κεντρικό λιμένα της Χώρας όταν φυσά από τα βόρεια ή με τις απογευματινές αύρες. Όλα τα υπόλοιπα λιμάνια και οι κόλποι ελλιμενισμού στα νότια και δυτικά τμήματα του νησιού δεν επηρεάζονται. Οι νοτιάδες δεν επηρεάζουν τον κεντρικό λιμένα αλλά δημιουργούν προβλήματα στην είσοδο του Αγνώντα και στο Στάφυλο. Επίσης, τον Αύγουστο που πολλές φορές τα βράδια φυσούν τα μελτεμάκια μερικές φορές τα πουλοβεράκια είναι απαραίτητα.

Όπως και να ‘χει ο καιρός στη Σκόπελο είναι το ίδιο υπέροχος με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Όποια εποχή και να επισκεφθείτε  το νησί θα περάσετε υπέροχα και θα σας μαγέψει! 

You don't have permission to register